Cancerul de col uterin

Cancer de col uterin

Unul din recordurile triste pe care Romania le detine pe plan European este si cel al numarului mare de DECESE prin CANCERE DE COL UTERIN. Din pacate, sunt foarte putine femei care isi fac un control ginecologic de rutina si un examen citologic profilactic.

In mod normal orice femeie trebuie sa-si faca un control ginecologic general anual, dupa debutul vietii sexuale sau dupa 18 ani si pana in perioada de post-menopauza. Acest control de rutina insotit si de un examen citologic BABES-PAPA-NICOLAU va poate salva viata.

Infectarea colului uterin cu virusul PAPILOMA UMAN poate genera diferite leziuni chiar pana la CANCER DE COL UTERIN.

Testul BABES-PAPA-NICOLAU este simplu, nedureros, rapid si este suportat in intregime de catre CASA DE ASIGURARI DE SANATATE. Prin aceasta sustinere financiara se incearca prevenirea CANCERELOR DE COL UTERIN, cu urmari si complicatii dramatice pentru femei.

Chiar daca s-a decelat o leziune de col uterin, aceasta poate fi tratata mult mai bine si mai usor intr-un stadiu incipient. Daca leziunea are aspect pre-canceros, se practica o mica excizie limitata a leziunii, insotita de o medicatie adecvata. CONICIZATIA, cum se mai numeste aceasta mica operatie, nu va va afecta in nic un fel functiile sferei genitale.

In cazul depistarii CANCERULUI, tratamentul este complex si de durata si nu totdeauna cu rezultate pozitive.

RETINETI … leziunile de col uterin ce pot genera un CANCER nu produc totdeauna dureri, iar celelalte simptome pot fi trecute usor cu vederea, in lipsa unui control ginecologic periodic.

Semnele de alarma care va obliga sa va adresati ginecologului sunt TULBURARILE DE MENSTRUATIE si SINGERARILE dupa sau din cauza unui contact sexual. Cel mai bine insa este sa va controlati ginecologic din timp, periodic, sa duceti o viata sexuala controlata.

Protejarea in timpul actului sexual va poate feri si ea de multe necazuri nu numai de o infectare cu virusul PAPILOMA UMAN. Oricum daca sezizati unul din “semnele de alarma” adresati-va cit mai curind si nu amanati un examen citologic BABES PAPA NICOLAU.

FRUMUSETEA ca si SANATATEA sunt un TOT, iar aspectul exterior trebuie sustinut de un organism cu adevarat sanatos.