Consultatie ginecologica / Consiliere preconceptionala cuplu

Controlul ginecologic se recomanda a fi efectuat anual, dupa inceperea vietii sexuale. Din pacate, in Romania, multe femei amana sau evita programarea la un consult ginecologic din diverse motive: rusine, frica, ignoranta, etc. si ajung la medicul ginecolog doar cand au suspiciunea ca ceva nu este in regula.

​Cand mergem la o consultatie ginecologica?

​Consultatia ginecologica se efectueaza anual, insa este necesara prezentarea imediata la un examen ginecologic pentru oricare din urmatoarele situatii:

  • o scurgere vaginala care da mancarimi, arsuri sau miros urat;
  • sangerarea vaginala anormala, intre menstre;
  • durerea in timpul actului sexual;
  • crampe dureroase neobisnuite in timpul sangerarilor menstruale (menstrei);
  • alegerea unei metode de contraceptie;
  • sangerarea dupa debutul menopauzei;
  • posibila aparitie a unei sarcini.

​In cadrul consultatie ginecologice, puteti efectua si examenul Papanicolau, un pas important in depistarea eventualelor anomalii la nivelul colului uterin. Dupa debutul vietii sexuale, se recomanda efectuarea anuala a testului Papanicolau.

​Cancerul de col uterin este cea mai frecventa tumora maligna a femeii.

​Factori de risc sunt: varsta tanara la debutul vietii sexuale, parteneri multipli, avorturile numeroase, mediul socio-economic scazut, infectiile virale cu transmitere pe cale sexuala, infectiile cu Chlamydia sau Mycoplasma, contraceptivele orale cu doze crescute de estrogen, administrate indelung, factori ereditari.

​Examenul Papanicolau este o procedură nedureroasa, neinvaziva si rapida.

​Pacienta trebuie sa se pregateasca cu 48 de ore inaintea examenului, in sensul ca nu trebuie sa faca spalaturi vaginale, sa utilizeze ovule, spermicide, tampoane sau creme vaginale. De asemenea, trebuie evitat contactul sexual.

​Medicii Rom-Gesta Medical Center sunt alaturi de dumneavoastra in efectuarea unei consultatii ginecologice de rutină. Descoperiti din timp unele afecțiuni sau unele stări anormale si evitati situațiile dificile sau complicațiile ce pot apărea mai tarziu.

​Programati-va la un consult ginecologic la Rom-Gesta Medical Center: